16+
22 септември
1474 Телефонен номер
bgenelro

Замъкът на Кирения

25 ноември 2020
802
0
Северен Кипър
Няма информация
+357 (00) 000-000

Замъкът Кирения е средновековна крепост, разположена в старото пристанище на древния град Кирения.

 
Замъкът е построен от венецианците през 16 век върху руините на голяма крепост, появила се по времето на кръстоносците. Но първоначално тази структура е била издигната през 7 век от византийците, за да защити своите територии от арабски нашественици. Той е бил възстановяван няколко пъти, а също така постоянно е преминавал под различно управление. В резултат на това е звладян от английския крал Ричард Лъвското сърце, който по-късно го дава на династията Лузинян. 
 
В периода от 1208 до 1211 г., замъкът е почти напълно възстановен: територията му се увеличава значително, появяват се нови кули и главен вход и е построена специална кралска резиденция. В резултат на войната с генуезците обаче крепостта е силно повредена. Венецианците са били ангажирани с неговото възстановяване и реконструкция. Но въпреки всичките им усилия турците успяват да превземат новопостроения замък и да го превърнат във военна база.
 
След като Кипър спечели своята независимост, замъкът е отворен за туристи, въпреки че все още се използвал за военни цели по време на гръцко-турските сблъсъци.
 
Сега на територията на крепостта се намира един от най-интересните музеи на града - музеят на корабокрушението, където можете да разгледате останките на древен кораб от 4 век пр. Н. Е., Открит през 1965 година.

Отзиви


Защитен код
Обновяване

16+
No Internet Connection