16+
22 септември
1474 Телефонен номер
bgenelro

Замъкът на Свети Иларион

01 декември 2020
789
0
Северен Кипър
Няма информация
+357 (00) 000-000

Замъкът Свети Иларион е древната резиденция на кипърските царе, най-живописният от планинските замъци Кирения, разположен е по склоновете на една от планините на Киренската верига, точно над Кирения. Най-високата точка е 732 метра над морското равнище.

 
Замъкът на Свети Иларион е кръстен на Иларион Велики, който е основоположник на монашеството в Палестина и умира близо до Пафос около 371 г. сл. Хр.
 
Отначало на мястото на замъка е имало монашески скит, след това параклис, а крепостта се е появила много по-късно. По време на завладяването на Кипър от Ричард Лъвското сърце войските, защитаващи се в крепостта, устояват на обсадата на кръстоносците, но се предават по заповед на кипърския император, пленен от Ричард. Невъзможно е дори да си представим как можете да завладеете тази крепост, чиито стени са били продължение на стръмните и недостъпни скали. По време на управлението на Лузиняните крепостта служи като лятна резиденция на кралското семейство. През Средновековието тук са се провеждали рицарски турнири.
 
Замъкът се състои от три нива, всяко от които някога е било независим отбранителен център.

Отзиви


Защитен код
Обновяване

16+
No Internet Connection