16+
22 септември
1474 Телефонен номер
bgenelro

Проломът Авакас

06 декември 2020
531
0
Пафос, Кипър
Денонощно

В района на Пафос има много красиви природни забележителности. Особено в националния парк Акамас . Една от тези природни красоти е най-впечатляващият и известен пролом в Кипър. Това място е идеално за туристи сред природата.

 

Можете да стигнете до дефилето, като следвате пътя Агиос Георгиос Пегеяс. Смята се, че образуването на пролома е започнало след „излизането“ на тази част от сушата от морето преди милиони години. Дългосрочното действие на река Авгас е постоянен ерозионен фактор, влияещ върху склоновете на варовикови скали, включително глинести, креда, рудни жили, варовикови включвания и бентонитни глини. Проломът Авакас е кръстен на река Авгас.

 

Комбинацията от хладен въздух, мърморещ поток и абсолютно спокойствие е идеална за тези, които искат да се доближат до природата. Спокойствието на региона отразява името на дефилето, тъй като „авака“ на древногръцки означава „тишина“.

 

Ароматите на цветя и храсти са способни да "опияняват". Разнообразието от цветове е много богато, като цяло, понякога пейзажът на каньона изглежда страхотно.

Отзиви


Защитен код
Обновяване

16+
No Internet Connection