16+
06 декември
1474 Телефонен номер
bgenelro

Новини от Кипър

септември 19, 2022
Кипър 594 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Около 2000 евро са необходими на едно средностатистическо кипърско семейство от 4 души, за да…
септември 17, 2022
Кипър 214 Главен редактор

САЩ отмениха оръжейното ембарго за Кипър

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс каза в изявление, че държавният секретар…
септември 17, 2022
Кипър 203 Главен редактор

Няколко високопоставени кипърци са изправени пред съда по делото за „златен паспорт“.

Политици и адвокати, обвинени в продажба на кипърски паспорти на съмнителни инвеститори, разкрити в…
септември 17, 2022
Кипър 173 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Нов клон на Световната здравна организация (СЗО), предназначен за борба с инфекциозните…
септември 17, 2022
Кипър 159 Главен редактор

Кипър: Тормозът в училище ще бъде криминализиран

Министърът на образованието Продромос Продрому каза, че службата му разследва инцидент на тормоз…
септември 17, 2022
Кипър 212 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

Министерството на финансите в отговор на критиките на синдикатите заяви, че минималната заплата от…
септември 17, 2022
Кипър 134 Главен редактор

Кипър: Полът може да се промени от 16-годишна възраст

Правителството одобри законопроект, който позволява на всеки навършил 16 години законно да промени…
септември 17, 2022
Кипър 155 Главен редактор

Жените са изложени на по-висок риск от бедност в Кипър

Според Евростат жените в Кипър са изложени на по-голям риск от бедност и социално изключване,…

Новини от България

26278 4 airplane fileПосолство на Република България в Кипър

Дежурен телефон при спешни случаи:
от 15:30ч. до 08:00ч.: 00 357 97 77 79 45 

Повече информация... 

Лична драма

Фотография: huffingtonpost
Лична драма Главен редактор

Какво да правя, нещастен живот.

Лична драма Главен редактор

С бонуса от 50 лева си купих лекарствата

Фотография: Ваня Клечерова
Лична драма Главен редактор

Най-много ме радват децата

bis51.files.wordpress
Лична драма Главен редактор

Как избирате подходящата за вас страна?

Лична драма Главен редактор

Будна ли съм, не спирам да плача заради него

Лична драма Главен редактор

Пътят в живота ми няма изход

ИНФОРМАЦИЯ
pharmacy doctor phone
АПТЕКИ ЛЕКАРИ ТЕЛЕФОНИ
air bus port
ЛЕТИЩЕ АВТОБУСИ ПРИСТАНИЩЕ
posolstvo promo weather
ПОСОЛСТВО ПРОМОЦИИ ВРЕМЕТО
church facebook radio
ЦЪРКВА ГРУПИ РАДИО

ОРГАНИЗАЦИИ И ФИРМИ

Автомобили

Покупка и аренда недвижимости

Последно от блога

Един ден стар отшелник бил попитан: - Как не ти омръзва да си сам през цялото време? Той отговорил: - Имам много неща за вършене. Още...
Учителка помолила децата да напишат съчинение за това, какво биха искали Бог да направи за тях. Вечерта, когато проверявала работите, тя ... Още...
Един ден мъдрецът завел свой ученик в парк, разположен в подножието на горист хълм. В парка имало лабиринт с високи и гладки стени, които... Още...
Един богаташ имал хубава работа, скъпа кола и луксозен апартамент. Веднъж той решил да заведе детето си на село, за да му покаже как живе... Още...
08.11.2020
319
1
Главен редактор
Един млад мъж бил безкрайно нещастен от живота, който имал. Не одобрявал тясната си квартира и мразел работата си, защото не била никак в... Още...
08.11.2020
435
0
Главен редактор
Едно бебе се готвело да се появи на бял свят при родителите си на Земята. За да го подготви за този момент, Господ го извикал при себе си... Още...

Серийни престъпни действия от 27 годишен, след президентското помилване.

03.12.2020 10:06
476
0
Автор

Сериозни ... престъпни деяния, извършени няколко месеца след освобождаването, поради амнистия от президента на 27-годишен.

Според решение на Наказателния съд младежът е обвинен в пет престъпления.

 

По-конкретно, той е обвинен в:

 

Категория 2: Грабеж в нарушение на членове 282 и 283 от Наказателния кодекс. Според обвиненията на прокуратурата, обвиняемият, на 3.8.2020 г. в Лача, провинция Никозия, заедно с друго лице, откраднаха сумата от 366 евро, от хххххххххх, от Индия, дистрибутор на храна. По време на кражбата, те за заплашвали с насилие дистрибутора.

 

Категория 4: Грабеж в нарушение на членове 282 и 283 от Наказателния кодекс. Според обвиненията на прокуратурата, на 8.8.2020 г. в Дали, провинция Никозия, заедно с друго лице, са откраднали сумата от 78,20 евро от хххххххххх от Индия, дистрибутор на храни, като са упражнили насилие срещу дистрибутора и са го заплашвали.

 

Категория 6: Грабеж в нарушение на членове 282 и 283 от Наказателния кодекс. Според обвиненията на прокуратурата, на 8.8.2020 г. в Агланция, провинция Никозия, обвиняемият, заедно с друго лице, са откраднали сумата от 800 евро от хххххххххх от Пакистан, дистрибутор на храни, като са упражнили насилие срещу дистрибутора и са го заплашвали.

 

Категория 8: Грабеж в нарушение на членове 282 и 283 от Наказателния кодекс. Според обвиненията на прокуратурата, обвиняемият, на 19.8.2020 г. в Строволос, провинция Никозия, заедно с друго лице, откраднаха сумата от 110 евро от хххххххххх, от Пакистан, служител в магазин, като са упражнили насилие към продавача за да получат сумата.

 

Категория 10: Нападение срещу полицейски служител в нарушение на член 244, буква б) от Наказателния кодекс Според обвиненията на прокуратурата, обвиняемият на 21.8.2020 г. в Никозия е нападнал Аст. 230 хххххххххх на КАТ Никозия, по-време на изпълнение на неговите служебни задължения.

 

По отношение на обстоятелствата на престъпленията, Наказателният съд посочва, че престъпното деяние на обвиняемия, около 4 месеца след освобождаването му, от получената амнистия, са извършени в населени места и на три различни дати през август 2020 г. С участието и на трето лице, което е предоставяло информация,и обирали чуждестранните граждани, нищо неподозиращи превозвачи на храна изпълнявайки служебните си задълженията, насаждайки страх и упражнявали насилие.

 

Съдът също така отбелязва, че обвиняемият е действал аматьорски, и ако жертвите му могат да го видят, ще го разпознаят! Съдът отбелязва че той, е получавал информация за местонахождението на дистрибуторите от трето лице.

 

Утежняващи са и действията му по време на опита за арест, като той е нападнал полицейски служител, който е изпълнявал задълженията си, причинявайки му реална телесна травма.

 

Обвиняемият има две предишни присъди. На първата, 26.10.2018 г., той беше осъден на лишаване от свобода с максимум 18 месеца, за престъпления, причиняващи тежки телесни травми и извършване на углавно престъпление.

 

При втората присъда на 10.7.2019 г., той беше осъден на лишаване от свобода с максимум 30 месеца за престъпленията, насочени към причиняване на тежки телесни травми и заплахи на чуждестранни граждани.

27 годишният е освободен, с президентско помилване.

 

В настоящия случай, предвид гореизложеното, Съдът отбелязва, че не може да пренебрегне факта, че подсъдимият, около 4 месеца след освобождаването му, отново е извършил, заедно с други лица, престъпления от подобен характер.

 

24 год. е осъден на незабавен затвор за престъпления от същия или подобен характер (нападение / кражба / опит за грабеж и др.), Съдът посочва че обвиняемият няма желание за промяна, предвид даденото му помилване, и е извършил въпросните престъпления през периода на президентската амнистия.

 

Съдът взема предвид и факта, че обвиняемият ще изтърпи допълнително наказание, затвор от 258 дни за предишни присъди, която са били отложени, поради помилването на президента.

 

Престъпленията, извършени от обвиняемия, са обективно много сериозни и като се има предвид, че мирните, нищо неподозиращи граждани са ежедневни жертви на грабежи, налагането на незабавна присъда от затвора е неизбежно.

 

По отношение на размера на наказанието на подсъдимия бяха взети из предвид всички обстоятелствата за извършване на престъпленията, извършени от подсъдимия.

 

Санкциите:

В категория 2 - 4 години затвор.

В категория 4 - 4 години затвор.

В категория 6 - 4години затвор.

В категория 8 - 4 години затвор.

В категория 10 лишаване от свобода за 10 месеца. 

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 
16+
No Internet Connection