16+
01 февруари
1474 Телефонен номер
bgenelro

Новини от Кипър

септември 19, 2022
Кипър 717 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Около 2000 евро са необходими на едно средностатистическо кипърско семейство от 4 души, за да…
септември 17, 2022
Кипър 307 Главен редактор

САЩ отмениха оръжейното ембарго за Кипър

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс каза в изявление, че държавният секретар…
септември 17, 2022
Кипър 284 Главен редактор

Няколко високопоставени кипърци са изправени пред съда по делото за „златен паспорт“.

Политици и адвокати, обвинени в продажба на кипърски паспорти на съмнителни инвеститори, разкрити в…
септември 17, 2022
Кипър 251 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Нов клон на Световната здравна организация (СЗО), предназначен за борба с инфекциозните…
септември 17, 2022
Кипър 220 Главен редактор

Кипър: Тормозът в училище ще бъде криминализиран

Министърът на образованието Продромос Продрому каза, че службата му разследва инцидент на тормоз…
септември 17, 2022
Кипър 287 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

Министерството на финансите в отговор на критиките на синдикатите заяви, че минималната заплата от…
септември 17, 2022
Кипър 185 Главен редактор

Кипър: Полът може да се промени от 16-годишна възраст

Правителството одобри законопроект, който позволява на всеки навършил 16 години законно да промени…
септември 17, 2022
Кипър 212 Главен редактор

Жените са изложени на по-висок риск от бедност в Кипър

Според Евростат жените в Кипър са изложени на по-голям риск от бедност и социално изключване,…

Новини от България

26278 4 airplane fileПосолство на Република България в Кипър

Дежурен телефон при спешни случаи:
от 15:30ч. до 08:00ч.: 00 357 97 77 79 45 

Повече информация... 

Лична драма

Фотография: huffingtonpost
Лична драма Главен редактор

Какво да правя, нещастен живот.

Лична драма Главен редактор

С бонуса от 50 лева си купих лекарствата

Фотография: Ваня Клечерова
Лична драма Главен редактор

Най-много ме радват децата

bis51.files.wordpress
Лична драма Главен редактор

Как избирате подходящата за вас страна?

Лична драма Главен редактор

Будна ли съм, не спирам да плача заради него

Лична драма Главен редактор

Пътят в живота ми няма изход

ИНФОРМАЦИЯ
pharmacy doctor phone
АПТЕКИ ЛЕКАРИ ТЕЛЕФОНИ
air bus port
ЛЕТИЩЕ АВТОБУСИ ПРИСТАНИЩЕ
posolstvo promo weather
ПОСОЛСТВО ПРОМОЦИИ ВРЕМЕТО
church facebook radio
ЦЪРКВА ГРУПИ РАДИО

ОРГАНИЗАЦИИ И ФИРМИ

Автомобили

Покупка и аренда недвижимости

Последно от блога

Един ден стар отшелник бил попитан: - Как не ти омръзва да си сам през цялото време? Той отговорил: - Имам много неща за вършене. Още...
Учителка помолила децата да напишат съчинение за това, какво биха искали Бог да направи за тях. Вечерта, когато проверявала работите, тя ... Още...
Един ден мъдрецът завел свой ученик в парк, разположен в подножието на горист хълм. В парка имало лабиринт с високи и гладки стени, които... Още...
Един богаташ имал хубава работа, скъпа кола и луксозен апартамент. Веднъж той решил да заведе детето си на село, за да му покаже как живе... Още...
08.11.2020
324
1
Главен редактор
Един млад мъж бил безкрайно нещастен от живота, който имал. Не одобрявал тясната си квартира и мразел работата си, защото не била никак в... Още...
08.11.2020
512
0
Главен редактор
Едно бебе се готвело да се появи на бял свят при родителите си на Земята. За да го подготви за този момент, Господ го извикал при себе си... Още...

Кабинетът одобри нови правила за пристигане в Кипър

03.12.2020 12:22
816
0
Автор
Фотография: cyprus-mail

Кабинетът одобри днес изменения по-плана за действие, за постепенно възобновяване на полетите и експлоатацията на летищата, според който категориите държави, се заменят с четири други.

Според плана, представен от министъра на транспорта Янис Карусос, който ще влезе в сила от 1 март 2021 г., хората, които са били ваксинирани срещу Covid-19, няма да трябва да представят отрицателен сертификат за PCR тест при пристигането си в Кипър.

 

„Очаква се измененият план за действие да засили допълнително интереса на авиокомпаниите за извършване на допълнителни полети до Кипър, да подобри свързаността и да увеличи пътническия трафик“, каза министърът.

 

Що се отнася до категоризирането на държави, категория А ще бъде заменена от „Зелена категория“, за която няма да има ограничения.

 

Категория В ще бъде заменена с „оранжевата категория“, която ще изисква отрицателен сертификат за PCR тест не по-стар от 72 часа преди заминаването, на практика, който се прилага днес.

 

Категория С ще бъде заменена от „Червената категория“, която ще изисква два отрицателни PCR теста, един в рамките на 72 часа преди отпътуване и друг при пристигане в Кипър. В тази категория не се прилагат мерки за самоизолация.

 

Планът за действие въвежда четвърта категория, „сивата“ или „категорията на специалните разрешителни“. Пътниците, пристигащи от страни в тази категория, ще трябва да представят отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа преди заминаването и трябва да се самоизолират при пристигане в съответствие с инструкциите на здравното министерство.

 

Тези категории са в съответствие с насоките на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC).

 

Министерството на здравеопазването ще категоризира страните въз основа на седмичния доклад / оценка на ECDC. В случаите на страни, които не са оценени от ECDC, тази оценка ще бъде направена от здравното министерство.

 

Страните от ЕС, страните от Европейското икономическо пространство, включително Обединеното кралство и Швейцария, страните извън Европейския саюз Русия, Украйна, Израел, Ливан, ОАЕ, Йордания, Саудитска Арабия, Египет и Беларус ще бъдат класирани в Зелено, Оранжево и Червена категория.

 

Други трети страни, които не са изброени по-горе, ще бъдат класифицирани в сивата и пътниците от тези дестинации ще изискват специално разрешение за влизане в Кипър. Кипърските граждани, хората, законно пребиваващи в Република Кипър, и европейските граждани, пристигащи от страни от категория Сиво, не се нуждаят от специално разрешение.

 

Що се отнася до тестването, e същото като сега: кипърски граждани, техните съпрузи и деца, хора, живеещи постоянно в Република Кипър, и тези, на които е разрешено да влязат в републиката в съответствие с Виенската конвенция, могат да се тестват при пристигане.

 

Ще има преходен период от 15 януари 2021 г., през който оценката за кои държави влизат в коя от четирите нови категории, ще бъде извършена от здравното министерство.

 

До 15 януари ще се прилага съществуващата система за категоризация, която поставя страните в три групи въз основа на тяхната оценка на епидемиологичния риск, извършена от здравното министерство.

 

Случайните тестове на пътниците, пристигащи от чужбина, ще продължат въз основа на епидемиологичните критерии на страните, от които ще се извършват полети до Кипър, каза министърът.

 

Кабинетът одобри и удължаването с още шест месеца на временната схема за стимулиране на авиокомпаниите, стартирала миналия юли. Схемата плаща на авиокомпаниите сума на пътник в зависимост от коефициента на натоварване на самолета, започвайки от 41% и до 70%.

 

„Схемата е получила положителни отзиви от авиокомпаниите и е описана от Европейски съюз като схема за най-добра практика“, каза Карусос.

 

Той добави, че той и министъра на външните работи и туризма в писмо ще информират всички въздушни превозвачи и туристически агенции за промените по отношение на пристигащите.

Источник: cyprus-mail
СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 
16+
No Internet Connection