16+
27 септември
1474 Телефонен номер
bgenelro

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

17.09.2022 18:31
537
0
Автор

Нов клон на Световната здравна организация (СЗО), предназначен за борба с инфекциозните заболявания, ще бъде създаден в Република Кипър, каза министърът на здравеопазването на републиката Михалис Хадипантела, както беше съобщено от Кипърската информационна агенция на 12 септември.

Изявлението беше направено по време на реч на 72-ата сесия на Регионалния комитет на СЗО за Европа, която се провежда в Тел Авив. Решението за създаване на нов офис на СЗО беше взето от правителството на Кипър в сътрудничество с Регионалния офис на СЗО за Европа.

Предвижда се новият клон на организацията да се занимава с укрепване на общественото здраве, повишаване на готовността за противодействие на нови заболявания и епидемии, разработване на политики в областта на инфекциозните заболявания и болестите, които могат да се предават от хора на животни.

Очаква се офисът на СЗО в Кипър да работи върху изграждането на съюзи, като се фокусира върху укрепването на контактите в областта на работата в мрежа и изграждането на съюзи в областта на здравеопазването между държавите от Средиземноморския регион и страните от Югоизточна Европа. През следващата година ще се появи нов клон.

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1165 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 612 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection