16+
19 март
1474 Телефонен номер
bgenelro

Как работи новото приложение CovScan Cyprus

02.09.2021 14:55
1604
0
Автор

Подминистерството на изследванията, иновациите и цифровата политика стартира мобилното приложение CovScan Cyprus. Това ще ви помогне бързо, лесно и сигурно да установите автентичността и валидността на цифровия европейски сертификат за COVID.

Приложението CovScan Cyprus може да бъде инсталирано на операционната система Android (версия 8.1 и по -нова), като го изтеглите от магазина на Google Play. Приложението ви позволява да сканирате QR кода, съдържащ се в сертификата, и да разберете дали е валиден или не. Приложението CovScan Cyprus показва само името на притежателя на сертификата и датата на раждане; не чете и не съхранява никакви други лични данни в паметта си. Отделът публикува отговори на най -често срещаните въпроси, свързани с новото приложение.
 
Какво е CovScan Кипър?
CovScan Cyprus е приложение за смартфони и таблети. Неговата цел е да провери по електронен път валидността на цифровия европейски сертификат.
 
Как мога да изтегля приложението?
CovScan Cyprus е наличен за устройства с Android. Можете да го изтеглите в приложението Google Play или на https://play.google.com/. Приложението работи на операционни системи по -нови от версия 8.1.
 
Каква е функционалността на приложението CovScan Cyprus?
Приложението CovScan Cyprus позволява на потребителите да проверяват валидността на цифровия европейски сертификат Covid, използвайки своя телефон или друга притурка. Чрез сканиране на QR кода, отпечатан върху сертификата, приложението CovScan Cyprus ще покаже резултата от проверката.
Ако стане зелен, сканираният сертификат е валиден и е издаден въз основа на резултатите от ваксинацията или възстановяването на неговия собственик.
Ако сигналът е жълт, тогава сертификатът е валиден, но е издаден отрицателен резултат от лабораторни изследвания (PCR или експрес).
Ако приложението стане червено, тогава сертификатът е невалиден.
 
Ами ако приложението неправилно анулира сертификата, когато той все още е валиден?
В този случай трябва да получите отново сертификата на портала https://www.eudcc.gov.cy/ и да се уверите, че всички въведени данни са верни.
 
Колко време са валидни европейските цифрови сертификати за Covid в Кипър?
Валидността на сертификата зависи от текущите научни доказателства и се определя от органите на страната в зависимост от тяхната национална политика. Що се отнася до Кипър:
- ако е ваксиниран, той е валиден за една година от датата на първата доза ваксинация;
- в случай на възстановяване, той е валиден за шест месеца от датата на първия положителен тест за коронавирус;
- PCR и експресните тестове имат срок на валидност 72 часа от датата на тестване.
 
Каква е процедурата за издаване на европейски цифров Covid сертификат?
На платформата https://www.eudcc.gov.cy/ можете да намерите подробни инструкции за издаване на сертификати.
 
В случай на затруднения, къде мога да се свържа?

За всякакви въпроси можете да се свържете с Центъра за обслужване на жители на имейл Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. или 1474. За обаждания от чужди номера и от чужбина: +357 22 285757.

 

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1496 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 757 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 870 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection