16+
29 март
1474 Телефонен номер
bgenelro

Объркване с бърз тест в гимназия на Лимасол

04.03.2021 09:13
362
0
Автор

Объркването възникна в училище в Лимасол, когато около 40 ученици се оказаха положителни за вируса, а след повторно тестване релултатите излязоха отрицателни

Рано сутринта мобилните звена бяха открити в гимназиите и техническите училища във всички провинции, с цел провеждане на  антигенни тестове на учители, персонал и ученици. Ситуацията причинила смут и недоволство, възникналае в гимназия в Лимасол, където първоначално е установено, че около 40 ученици са положителни за вируса, докато при повторен тест е установено, че са отрицателни за вируса.Проверки на учениците и служителите на гимназиите ще бъдат извършени и при завръщането им на 16 март. За да могат учениците да направят тест за антиген, родителите първо трябва да попълнят съответния формуляр за съгласие, който е изпратен на родителите. 

 

Членовете на полицията пристигнаха  на място, след като ученици хвърлиха димни бомбички и предизвикаха безпокойство. Част от учениците отказали да влязат в класната стая, причинявайки безпокойство на съучениците си. Според полицията към момента напрежението е възстановено.

 

Панкиприанската гилдия на служителите е подала жалба до комисаря за защита правата на детето по въпроси, свързани с правителството за бърз тест. Едно от четирите оплаквания е, че родителите са принудени да си сътрудничат в интервенционния тест за Covid19.  В противен случай, ако децата продължават с дистанционно обучение, тогава родителят трябва да остане вкъщи с детето.

Родителите подготвят протест заради бързите тестове, следващата събота тъй като не са съгласни със задължителния скрининг на учениците.

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1515 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 771 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 888 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection