16+
29 март
1474 Телефонен номер
bgenelro

13 законопроекти за развода в Кипър

25.02.2021 12:16
770
0
Автор

Парламентарната комисия по правни въпроси се готви да реформира законодателството за развода, като приеме пакет от законопроекти с цел да защити интересите на децата

Пакетът съдържа 13 законопроекта, сред които има дори изменение на Конституцията на Република Кипър. Промените бяха подготвени дори по време на управлението на министър Йонас Николау, който напусна поста си през 2019 г. В хода на работата по новото законодателство те често бяха наричани радикални и модерни.

 

Една от промените ще засегне концепцията за попечителство над деца, която сега ще бъде разпределена по равно между разведените родители и няма да бъде прехвърлена на един от тях. Това е необходимо, за да може детето да вижда еднакво и двамата родители, а те от своя страна да участват еднакво в живота му.

 

На 24 февруари комисията разгледа два от 13-те законопроекта. Заместник-председателят на комисията Димитрис Димитриу каза , че основният принцип на реформата е равното разпределение на отговорностите между родителите, които или са разведени, или не живеят заедно. Димитриу заяви, че се надява комисията да успее да изпрати пакета от закони до парламента, преди парламентът да бъде разпуснат в навечерието на изборите през май.

 

В допълнение към законопроектите за развод, парламентарната комисия по правни въпроси проучи и въпроса за създаването на електронна правосъдна система. Кириакос Кокинос, ръководител на отдела за изследвания, иновации и дигитална политика, каза пред депутатите, че системата е в пилотна фаза на тестване. „Тъжно е да видим как адвокатите все още лепят печати върху официални документи през 2021 г.“ - сподели Димитрис Димитриу.

 

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1515 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 771 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 888 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection