16+
18 април
1474 Телефонен номер
bgenelro

Призив за спешно рестартиране на туризма от Агия Напа

25.02.2021 05:07
1520
0
Автор

Христос Занету, кмет на Агия Напа призова за скорошно изпълнение на плановете за рестартиране на туристическата индустрия

На среща между президента на PASYXE Фамагуста Дорос Таккас и  туристически агенти, която се проведе в общинският морски музей, кметът предложи сътрудничество с Министерството на туризма и компетентните министри.

 

Целта на срещата е била да се обсъдят и обменят мнения за новия туристически сезон и проблемите, с които се сблъскват предприемачите, участващи в туризма.

 

Дискусията се фокусира върху развитието в туристическата индустрия и като цяло върху последиците, които има за пандемията на коронавируса. Христос Занету информира туристическите агенти за  проектите, които ще бъдат изпълнени в Агия Напа въпреки финансовите затруднения.Бяха разгледани  и други  проекти за  съоръжения и надграждане на Общината.

 

Най-важният елемент, който се появи от дискусията, е несигурността и силната загриженост на агентите за туристическия сезон. Участниците подчертаха необходимостта да се приложи възможно най-скоро протокол за това как Кипър ще се справи с туристическия поток във връзка с пандемията и решенията трябва да бъдат взети възможно най-скоро.

 

Кметът на Агия Напа предложи в сътрудничество с Министерството на туризма и компетентните министри да бъде създадена група за действие, която да разработи предложения и да изпълни планове за рестартиране на туристическата индустрия. "Трябва да има непосредствен план по този въпрос и планиране на ходовете, които трябва да бъдат приложени." - добави кметът.

 

Туристическите агенти следят развитието и Кипър трябва да бъде включен в списъка им с предпочитания възможно най-скоро. Изпратено бе и послание до правителството, в което се подчертава ,че  2021 година ще е трудна и трябва незабавно да се намерят начини за подкрепа на свободната провинция Фамагуста. тъПоради фактът, че  устойчивостта на нейното население и по-голямата част от нейните бизнес дейности са преплетени и базирани изключително на туристическата индустрия.

 

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1551 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 794 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 913 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection