16+
18 април
1474 Телефонен номер
bgenelro

Търговията на дребно отново се възражда в Кипър

17.02.2021 17:23
899
0
Автор

Собствениците на магазини за търговия на дребно са оптимисти и са доволни от начина, по който бизнесът им бавно се възражда, тъй като за момента процентът на посещаемост и продажби в магазините е доста висок.

Важна роля за това изиграха  отстъпките и промоциите, които бяха организирани от магазините след повторното им отваряне. „Това, което видяхме в събота, най-популярният ден за пазаруване от седмицата, беше окуражаващо“, каза Мариос Антониу, генерален секретар на Кипърската асоциация на дребно. Най-голям приток на клиенти е отбелязан в магазините за дрехи и обувки, домакински уреди и електротехника. Отстъпките на някои места достигат 60-70%, напомнящи за продажбите от  "Черен петък".

 

Масовото пазаруване принуди собствениците на магазини да следят спазването на протоколите както от служители, така и от купувачи, за да няма повод  за обвинение в нарушаване на мерките срещу Covid19.  „Всички мерки се следват внимателно и това трябва да продължи. Проверките и инспекциите от санитарните власти и полицията ще продължат със същата интензивност ”- заяви г-н Антониу, като подчерта , че инспекциите се фокусират върху спазването на мерки като измерване на температурата и почистване на ръцете на входовете на търговски център, контрол на посетителите, използване на маски, спазване на дистанция и преминаване на бързи тестове от персонала на магазина.

 

Мариос Антониу вярва, че все повече магазини ще се фокусират върху инвестиции в електронната търговия и заяви,че онлайн пазаруването не е опция, а единствената възможност за оцеляване на дребно.

 

Пандемията в Кипър изостава значително от Европейския съюз по отношение на интернет търговията. Оборотът от онлайн пазаруване през 2019 г. е 4% от общия оборот на сектора на търговията на дребно, докато в ЕС той достига 19%.  Г-н Антониу признава, че кипърците често купуват стоки от онлайн магазини в чужбина, така че просто трябва да им се даде някакъв кипърски еквивалент на популярните платформи за онлайн пазаруване.

 

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1551 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 793 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 913 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection