16+
18 април
1474 Телефонен номер
bgenelro

Безработни жители на острова в план за санитарните протоколи в предприятията

12.02.2021 14:14
823
0
Автор

Предложението е насочено към предотвратяване на разпространението на вируса, тъй като ограниченията се улесняват.

Все още няма подробности за този план, представител на Министерството на здравеопазването каза пред медиите, че също не е ясно колко души ще бъдат наети. Правителството трябва да обсъди това предложение на следващото си заседание. Новите служители ще посещават курсове, чиято програма ще зависи от това към кой сектор са назначени. Също така остава неясно дали новите служители ще могат да издават глоби.

 

Инспекцията по труда ще проверява компаниите за спазване от страна на работодателите  и служителите на санитарни протоколи за поне още шест месеца. Това се споменава  от публикувания план за действие на отдел "Инспекция по труда" на Министерството на труда и социалното осигуряване за 2021 година. Основните цели на инспекторите ще бъдат строителните площадки и търговските обекти. Наред със спазването на санитарните протоколи, служителите на отдела ще проверяват спазването на законовите норми и безопасността на труда на строителни обекти, в минното дело, производството, в хотели и заведения за обществено хранене, в търговията на едро, в сектора на медицинските услуги и в предприятията за производство, преработка и съхранение на опасни химикали.

 

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1551 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 794 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 913 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection