16+
28 март
1474 Телефонен номер
bgenelro

QR-код в туризма за свободен достъп в Кипър

11.02.2021 12:49
1733
0
Автор

По неофициална информация на 16 март ресторанти, кафенета и хотели ще могат да се отварят за посетители.

Възобновяването на работата им обаче може да бъде свързано с радикална промяна по обичайния начин, тъй като възможността за влизането им със специален електронен идентификатор се обсъжда сериозно. Според Никос Василиу, президент на Кипърската асоциация на развлекателните центрове (PASYKED), предложеното решение е насочено към окончателно премахване на проблема с карантината на кетъринга и хотелите. Василиу обясни, че електронното медицинско свидетелство ще изглежда като QR код. Всеки, който направи бърз тест за коронавирус и получи SMS с резултата, ще получи и QR код, валиден за 72 часа. 

 

По време на валидността на този код достъпът до клубове, кина и други заведения ще бъде свободен, просто трябва да го сканирате на входа с помощта на вашия смартфон. Очевидно тази мярка ще позволи провеждането на всякакви събития с големи групи от хора, например сватбени банкети. QR кодът ще работи като баркод и може да съхранява големи количества данни.

 

Според Василиу това предложение е обсъдено с компетентните министерства, по-специално с подминистерството за изследвания, иновации и цифрова политика. Никос Василиу също поясни, че настоящата епидемиологична ситуация е напълно различна от наблюдаваната по-рано, като заяви, че възобновяването на дейността на сектора няма да доведе до високи нива на хоспитализация. „До края на март се очаква да бъдат ваксинирани 20% от възрастните и 90% от уязвимите групи, така че здравната система няма да бъде претоварена, както преди.“ -  каза той.

 

От 1 март Кипър планира да открие туристическия сезон. Задължителната карантина ще бъде отменена за пътници от 56 държави, а категориите A, B и C ще бъдат заменени със зелено, оранжево и червено. Най-строгият ще бъде червен - хората, пристигащи от такава държава, ще трябва да предоставят PCR тест преди заминаването и да го повторят при пристигане в Кипър. Категоризацията на държавите ще се основава на седмичен доклад от Европейския център за контрол и превенция на заболяванията (ECDC).

 

 

Источник: cyprus-mail
СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1515 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 770 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 888 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection