16+
20 април
1474 Телефонен номер
bgenelro

Bank of Cyprus: Опити за измама на клиенти

19.01.2021 15:42
1440
0
Автор

Банката призовава клиентите си да не въвеждат каквато и да е информация и да докладват незабавно за съмнения, и измама.

Bank of Cyprus информира, че през последните 24 часа нейните клиенти получават заблуждаващи sms, електронни съобщения (имейли), както и съобщения чрез популярни приложения (Apps) мобилни телефони и компютри от непознати с цел измама. По време на комуникацията се изисква регистрация като: потребителска парола и 1bank парола, кодове за еднократна употреба (OTP), номера и друга информация за карти, за да се получи достъп до клиентски сметки за превод на пари и / или използване на техните карти.
 
Публикува днес телевизия SIGMA бюлетин
 
Bank of Cyprus призовава своите клиенти да не отговарят на горните измами или да разкриват или въвеждат каквато и да е информация (парола, 1bank парола, кодове) за тяхния акаунд.
 
Уверява ли ги, че никога няма да бъдат поискани лични данни като 1bank потребител и парола, 1-потребителски кодове (OTP) или потвърждение (VC)? номера и друга информация за карти, от нейните служители чрез имейл, sms съобщения, телефонни обаждания или изскачащи прозорци или връзки.
 
 
За борба с измамите Банката приканва своите клиенти да препращат всякакви подозрителни съобщения на имейл адреса:  Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

 

Освен това, в случай че смятат, че са споделили личната си информация по някакъв начин, те трябва да се свържат директно с Банката на 800 00 800 или +357 22 128000 за обаждания от чужбина.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Источник: sigmalive
СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1560 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 797 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 918 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection