16+
29 март
1474 Телефонен номер
bgenelro

Конкуренция на пазара за електроенергия

06.01.2021 08:30
430
0
Автор

На 1 януари първият частен доставчик на електроенергия започна да работи в Кипър, който трябва да се конкурира с Електрическата компания на Кипър (АЕК).

Директорът на Кипърския оператор на преносна система (TSOC) Ставрос Ставринос нарече събитието важен етап за сектора. 

 

Доставка на електроенергия ще предлага Bioland Promithia, дъщерно дружество на Bioland Holdings Ltd.  Големи частни компании вече са станали негови клиенти, въпреки че компанията не разкрива имената им. Електричеството, което ще се предлага на пазара, идва от собствените му слънчеви паркове. Говорим изключително за „зелена енергия“, без вредни емисии в околната среда.

 

Директорът на TSOC Ставрос Ставринос заяви, че навлизането на новата компания на пазара на електроенергия означава преодоляване на монопола с  АЕК. Това е първата значителна стъпка към конкурентен пазар на електроенергия, който официално ще започне да функционира в Кипър в края на 2021 г. или началото на 2022 г. 

 

Общото предлагане на електроенергия за клиентите на новия доставчик е 10 MW. Шест производители на електроенергия си сътрудничат с новата компания, с която са подписали двустранни споразумения. В края на януари, съгласно приетата процедура, ще бъде извършена оценка на цялата генерирана енергия. 

 

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1515 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 771 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 888 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection