16+
27 септември
1474 Телефонен номер
bgenelro

От днес граждани на Великобритания, Кипър, Испания няма да бъдат допускани в България

20.07.2021 19:18
983
0
Автор

В Англия отпаднаха редица ограничения – вече може да не се носят маски и да не се спазва дистанция

От днес гражданите от Кипър, Великобритания, Северна Ирландия, Испания, Фиджи и Кувейт няма да бъдат допускани на територията на България. Причината е, че тези страни са в „червена зона“, което означава висок брой заразени с Covid-19, съобщи Медиа Пол.

 

Забраната е валидна и за туристите от тези страни. Изключение се прави само за българските граждани, пристигащи от там.

 

Здравното министерство актуализира списъка на държавите с негативна промяна в епидемичната ситуация

Гражданите от Русия и Португалия ще влизат у нас с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането. Тези, които нямат такъв, ще подлежат на 10-дневна карантина или трябва да изпратят негативен резултат от PCR тест по имейл в срок до 24 часа след пристигане.

 

От днес деца до 12 години, пристигащи от зелена и от оранжева зона, се допускат на територията на България, без да представят документи за ваксинация или преболедуване на коронавируса.

 

Отпадна 10-дневната карантина при влизане от България в Англия и Шотландия. Ваксинираните срещу Covid-19 обаче не са освободени от тест преди пътуването си, уточниха от външното ни министерство.

 

48 часа преди заминаване българските граждани трябва да попълнят формуляр за локализация на пътници до 3 дни преди да заминат, да направят PCR тест и да платят за втори тест, който трябва да направят на първия или на втория ден от пристигането си. Ако тестът се окаже положителен, те ще подлежат на 10-дневна карантина.

 

В същото време от днес отпадат почти всички ограничения в Англия. Няма да има ограничения в броя на посетителите на концерти, спортни събития, театри, сватбени тържества. Носенето на маски и социалната дистанция вече не са задължителни, но са препоръчителни на обществени места и при закрити помещения. Отпадането на мерките идват в момент, когато се отбелязва повишаване на случаите с „Делта“ варианта. Здравният министър е с Ковид-19, а премиерът Борис Джонсън се самоизолира.

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Подобни новини

Кипър 1164 Главен редактор

Минималната заплата в Кипър не стига!

Кипър 536 Главен редактор

Офис на СЗО ще бъде открит в Кипър

Кипър 611 Главен редактор

Минимална заплата в Кипър и ЕС

16+
No Internet Connection