16+
30 ноември
1474 Телефонен номер
bgenelro

Лебедово езеро в Кипър

9/10/11 Дек. 2020
Платен
6+
Пафос, Лимасол, Никозия
ATRIA MUSIC

20:00-22:00

МОСКОВСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ТЕАТЪР

Най-красивото шоу, покорило цяла Европа, идва на нашия остров с 3 представления!


ATRIA MUSIC представя руския балет „Лебедово езеро“ за първи път в Кипър. Най-красивото шоу, което завладя цяла Европа!


МОСКОВСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ТЕАТЪР "РУСКИ БАЛЕТ" чества 35-годишнината от балетната обиколка на "Лебедово езеро". След огромен успех и след многобройни триумфални турнета в Германия, Швейцария, Австралия, Япония, Канада, САЩ, Норвегия, Франция, Монако, Великобритания, Гърция, Израел, Колумбия, Бразилия и други - само 58 (!) - държави, Московски държавен театър Руски балет идва в Кипър!


Дати и места на представления:


9 декември 2020 г., 20:00 - Театър „Маркидео“, Пафос [ МАРКИДЕО ТЕАТЪР, Пафос ]
10 декември 2020 г., 20:00 - Театър Pattihio, Лимасол [ Pattihio Theatre, Лимасол, Кипър ]
11 декември 2020 г., 20:00 - Общински театър в Никозия [ ОБЩИНСКИ ТЕАТЪР НИКОЗИЯ, Кипър ]
Цени на балета: от 49 евро, за деца до 12 години - 30% отстъпка


БИЛЕТИ ОНЛАЙН


Обобщение
Акт 1


Празнувайки своята пълнолетие, принц Зигфрид се забавлява с приятелите си в дворцовия парк. Веселите танци на шутовете се заменят с танците на гостите. Майката на Зигфрид, кралицата, пита кое от момичетата е харесало Зигфрид, но принцът е увлечен от живот, изпълнен с безгрижно забавление, и той няма какво да отговори на майка си. Младежът няма желание да се натоварва с брак. Забавлението продължава. Изведнъж Зигфрид забелязва в небето ято диви лебеди. Взима арбалет и ги следва заедно с приятелите си.


Лебедите водят Зигфрид в гъсталака, където руините на стар замък се издигат около тъмната повърхност на езерото. Вниманието на принца е привлечено от момиче лебед с корона на главата. Това е принцеса Одета. Тя разкрива тайната си на Зигфрид. Принцът е пленен от красотата на Одета и шокиран от нейната история за злия магьосник Ротбарт. Младежът се кълне във вечна любов на принцесата. Само чистата и безкористна любов на млад мъж, който никога не е дал клетва за любов на никого, може да наруши злото заклинание, наложено на момиче от коварен магьосник

 
Акт 2


Тържествен бал в кралския замък. По заповед на кралицата майка Зигфрид трябва да избере булка за себе си. По този повод на бала пристигнаха принцеси от различни страни. Първите красавици танцуват пред принца, но той студено се отвръща от тях: младежът е пълен със спомени за красивата Одета. Появява се непознат. Това е магьосникът Ротбарт. Той дойде на бала с дъщеря си Одил, поразително подобна на Одета. Принцът попада под заклинанието на Одил и съобщава на майка си решението си да се ожени за нея. Магьосникът тържествува. Сега клетвата е нарушена и Одета е изправена пред неизбежна смърт. Зигфрид осъзнава, че е допуснал фатална грешка, в отчаяние се втурва към лебедното езеро.


Същата вечер край езерото. Одет е шокирана от предателството на Зигфрид: сега надеждата й за освобождаване се стопи. Принцът хуква към езерото и моли Одета за прошка. Той не искаше да наруши клетвата си: там, в замъка, в Одил, той видя своята Одета - признанието му за любов беше адресирано до нея. Появява се коварен магьосник и прави заклинание, призовавайки природните сили срещу влюбените: започва буря, светкавици проблясват. Но нищо не може да наруши чистата любов и да раздели Одета и Зигфрид. Злодеят Ротбарт влиза в битка с принца и умира. Заклинанието му се прекъсва. Одета се превръща в младо момиче и заедно със Зигфрид радостно среща първите лъчи на изгряващото слънце.


Прекрасен изход - триумфът на доброто над злото!


Композитор: П. Чайковски
Хореография: Л. Иванов, А. Горски, М. Петипа, В. Гордеев
Продължителност: 2 часа с антракт

Видео

СТАТИЯТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗНА И НА ДРУГ, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА Я СПОДЕЛИТЕ
Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашата страница за бърза, достоверна и актуална информация във  Facebook 

Отзиви


Защитен код
Обновяване

16+
No Internet Connection